Festival de Zomertuin zet Abcoude op z’n kop, oftewel keert het binnenstebuiten. De tuin van buitenplaats Binnenrust wordt het decor voor de voorstelling En ik ben je niet vergeten van regisseur Sharon Varekamp. Er klinkt een serenade voor Abcoude uit muziekboot De Notendop bij de Hulksbrug. Stap in de zweefmolen, laat je verrassen door een straattheateract, leer van een lezing en geniet van de Pure Markt. Kramen en foodtrucks met ambachtelijke producten en een bijzonder assortiment non-food. De toegang is gratis.

Bootcamp

De Witte Dame. 11.00 – 12.00 uur

Na de feestelijke opening eventjes opladen: Deze total- festival- morning- body- workout van Praktijk Wijnant onder leiding van Samir Hamad is zowel voor mannen als vrouwen. In de training van een uur laat hij je ervaren hoe fijn het is om te werken aan je conditie, kracht, souplesse, explosiviteit en snelheid. En wie weet smaakt het naar meer!

Wat zeker zal smaken is de Healthy lunch die je nadien kunt nuttigen in de Witte Dame. Een lichte en luchtige maaltijd boordevol gezonde ingredienten waar je van gaat watertanden. Reserveren noodzakelijk.

KINDERACTIVITEITEN

Ook voor kinderen is er een bomvol programma. Je kunt in het centrum zwieren en zwaaien in de zweefmolen en je laten schminken. En tussen 15.30 uur en 19.30 uur kun je bij De Eendracht je eigen Rinkelbom maken of dansen in de Silent Disco.

Theatervoorstelling buitenplaats – En ik ben je niet vergeten

Tuin Binnenrust, Hoogstraat 24. 12.00 uur en 14.00 uur en 16.00 uur

Docent en regisseur Sharon Varekamp is met 19 kinderen van alle basisscholen uit Abcoude en Baambrugge aan de slag gegaan voor een bijzonder project op de speciale locatie van de buitenplaats Binnenrust. En ik ben je niet vergeten is een montagevoorstelling gebaseerd op enkele dierenverhalen van Toon Tellegen. De dieren laten ons zien hoe zij omgaan met grote thema’s als vriendschap en verlangen. Naast de kinderen spelen ook de Abcouder harmonie, zeemanskoor Ahoy, vrouwenkoor Creatoon, de band SSST, dansers van dansstudio Sundance en Anna Jak op harp een belangrijke rol. Met dank aan: de familie Voûte, Dirk Beets, Sunnie Maijer, Chris Elandt, Jolan de Pauw en Sandy Zitman. Bezoekers melden bij de ingang. Vol = vol

Beeldend – kunstschuurvanas56

Visboerplek (hoek Hoogstraat ‘t Markvelt). 11.00 – 18.00 uur (doorlopend)

Docent en kunstenares Astrid de Graaf-Schmeddes verzorgt ook dit jaar een workshop. Dit keer tekenen we buitenplaatsen! Een buitenplaats van een foto, uit je hoofd, of… Je gaat gewoon zitten tegenover de voormalige burgemeesterwoning: Binnenrust. De gemaakte tekeningen worden geëxposeerd in het Hugo de Vries park en kunnen aan het eind van de dag opgehaald worden. Alle leeftijden. Vanas56.nl

Expositie – Buitenplaatsexpositie schoolkinderen

Abcoude Proof, Hoogstraat 12. 12.00 – 17.00 uur

De afgelopen maanden hebben verschillende schoolkinderen van groep 1 tot en met 8 van alle scholen van Abcoude zich laten inspireren door de buitenplaatsen. Kunstvakdocenten uit de omgeving (Sandy Zitman, Jenneke van Wijngaarden) zijn met de kinderen aan de slag gegaan. De resultaten zijn te bewonderen in de Abcoude Proof.

Straattheater

Hoek Hoogstraat/Laan van Binnenrust. 12.00 – 16.00 uur

Laat je verrassen door verschillende straattheater acts en Passar Performing Arts.

muziek – Amstel Quartet

Hoek Hoogstraat/Marktvelt. 13.30 uur en 14.30 uur en 15.30 uur

Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld. Of het nou om oude muziek gaat of de allernieuwste klanken, om popmuziek, jazz, klassiek of wereldmuziek — als je het Amstel Quartet hoort spelen, vervagen de scheidslijnen tussen al die genres. En…één van de muzikanten komt uit Abcoude.

Jeugdtheater – Sanne Zweije – trui

‘t Markvelt, rotonde. 13.45 uur en 14.45 uur en 15.45 uur

Iedereen heeft een trui. Een trui is heel normaal. Tenzij je er samen inkruipt en er een viervoetig monster of een tweehoofdige bangeschijter van maakt. Twee spelers, onbegrensde fantasie en een paar kledingstukken zijn de ingrediënten van TRUI. Een knotsgekke voorstelling die je thuis nog eens na kan spelen.

Buitenplaatsboottour met gids

Vertrek met koets Hoogstraat 24. 14.00 uur en 16.30 uur

Ga even terug in de tijd en kom door onze deskundige en vermakelijke gidsen Nienke Meek en Ivy Heffelaar alles (en meer) te weten over de levens op de verschillende buitenplaatsen. Stap in de koets en laat je vervoeren naar de Lindenhoff waar de tocht voortgezet wordt over het water. Beperkt plek, vol=vol.

Theater – Elke Vierveijzer – zonder genade

Hoek Hoogstraat/ ’t Markvelt. 14.00 uur en 15.00 uur en 16.00 uur

Zonder Genade is het debuutprogramma van Elke Vierveijzer waarin ze een ongekende combinatie toont van Nederlandse kleinkunst, cabaretteksten en muzikaliteit. Dat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren of juist onverwacht troostend zijn. En…komend seizoen is Elke te zien in het programma van Theater Piet Mondriaan.

Muziek – Heyser Klezmer

De Eendracht, terras. 14.30 – 16.00 uur

Het repertoire van deze muzikanten uit de lokale omgeving bestaat uit Klezmer en lichte muziek met een Oost- Europees tintje.

Lezing – Buitenplaatsen Angstel en Gein

Klein Binnenrust. 15.00 uur

De directeur van Stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen vertelt u in een half uur alles wat u altijd al wilde weten over de buitenplaatsen aan de Angstel en het Gein.

Muziek – Los Paja Brava

De Eendracht podium. 17.30 uur – 18.30 uur

Los Paja Brava is afkomstig uit Rotterdam en heeft zich laten inspireren door de smeltkroes van culturen in deze stad. Deze groep eclectische muzikanten creëert een perfect georganiseerde chaos. Verwacht veel swingende ritmes, energie en goede sfeer!