De Wintertuin is de Abcouder Kerstmarkt, optredens en activiteiten van en voor jong en oud en een verhalenfestival in één. Muziek, zang, theater en dans afgewisseld met mooie kerstverhalen voorgelezen of verteld door bekende en onbekende lokale gezichten. Bovendien maakt de unieke
samenwerking van alle lokale horeca de Wintertuin tot een compleet winterfeest met food, drinks en een grote dosis gezelligheid.

15.00 – 16.30 KERSTSHOW ‘GOLDEN OLDIES’ – DORPSKERK
De Stichting Zorg voor Muziek, Acoustic4Fun, het Creatoonkoor en
Dansstudio Sundance bieden een ‘gouwe ouwe’ muzikaal programma en show, speciaal bedoeld voor ouderen, alleenstaanden en mantelzorgers uit Abcoude en Baambrugge. Bijwonen? Bel dan het Servicepunt: 0297-587600.

15.00 – 21.00 KERSTMARKT EN FOOD & DRINKS OP ’t MARKVELT
Kerstkramen en food & drinks door unieke samenwerking lokale horeca. Voor de kleintjes draait de zweefmolen en de voetjes mogen van de vloer in de silent disco.

15.00 – 16.00 & 16.30 -17.30 DE VLOER OP JR. – ONDER DE HANENBALKEN (DE EENDRACHT)
Theaterimprovisaties voor een live publiek van enkele dappere leerlingen van de Jeugdtheaterschool Abcoude.

15.30 – 17.30 KERSTMAN IN DE HOOGSTRAAT
De kerstman mag niet ontbreken! Bij Electroworld Bunschoten mag iedereen met hem op de foto voor en na de lichtjesparade.

15.30 – 16.30 & 17.15 – 20.00 OPTREDENS OP ‘T KERSTMARKVELT
Op het Podium Markvelt en het Podium Markvelt Rotonde kunt u genieten van lokale artiesten met onder andere: Dansstudio Sundance, De Geinpiepers, Dick Hesselink (hoorn), Viktoria Pankatrova en haar zangers, Vrouwenkoor Blonde Lokken, Zeemanskoor Ahoy, Martha Roegholt en haar violisten, Musicalgroep Sundance (Annie), Neco Novellas (zanger/ muzikant) en Sipko Dijkstra (zanger/muzikant).

17.15 – 20.00 EEN KERSTREIS VOOR KINDEREN IN VERHAAL EN BEELD
Sharon Varekamp (theatermaker/ -docent) en Sandy Zitman (beeldend) nemen je mee op Kerstreis. Kinderen kunnen luisteren naar een inspirerend kerstverhaal terwijl ze op een groot tekenvel mogen laten zien hoe ze dat beleven.

15.30 – 16.30 & 17.15 – 20.00 BEELDENDE INTERACTIE MET KUNSTSCHUURVANAS65
Laat je in woord en beeld inspireren door de culturele geschiedenis van Abcoude onder leiding van Astrid de Graaf – Schmeddes van Kunstschuurvanas56.

16.30 – 17.00 LICHTJESPARADE – VERZAMELEN OP HET KERKPLEIN BIJ DE DORPSKERK
Met lichtsterren in de hand zingen we samen kerstliedjes in een grote parade richting ’t Markvelt.

15.30 – 16.30 & 17.30 – 19.00 KERSTVERHALEN VOOR KINDEREN – HUGO DE VRIESPARK
Voorgelezen door lokale helden zoals onder andere Ernst Koot (Plus Koot), Eline Rottier (boekwijzer.com) en José Boesten (voorzitter OVAB).

17.30 – 20.00 VERHALEN OM GEDEELD TE WORDEN – yurt Hugo de Vries park
Inwoners met een bijzonder verhaal in een traditionele nomadentent. Met onder andere het verhaal ‘Down to Earth’ van George Kabalt uit Baambrugge, over hoe hij geïnspireerd raakte door zijn boeiende reis naar Amerika onder leiding van Rolf Winters, de maker van de succesvolle documentaire Down to Earth.

Afsluitend is er yoga in de yurt onder leiding van onze eigen yoga-docent Pien Tofani.

De gedetailleerde programmaschema’s zijn verkrijgbaar op de kerstmarkt zelf.